Sastāvdaļas
- 150 g skābu kāpostu
- 1/2 l ūdens
- 1 burkāns, pētersīlis, selerijas sakne, sīpols, ķiploks
- 10 g putraimu, tomātu biezenis
- 8 g sviesta
- 1/4 glāzes paniņu
- sāls pēc garšas
- lauru lapa
Pagatavošana
- Kāpostus sagriež un kopā ar sīpolu un ķiploku apsautē sviestā.
- Pieliek sarīvētus burkānus, garšsaknes, pārlej ar ūdeni un vāra, pieliekot miežu vai kviešu putraimus vai rupjos kviešu miltus.
- Īsi pirms gatavības pieliek tomātu biezeni, sāli, lauru lapu un pielej paniņas.
- Klāt dod ar mizu vārītus kartupeļus.
Miežu vieta var lietot kviešu putraimus vai rupjus miltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!