Skābo ķiršu ievārījums

Skābo ķiršu ievārījums Foto: Skābo ķiršu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 800 - 1200 g cukura
  • 200 g ūdens

Pagatavošana

  1. Ķiršu ievārījumam visbiežāk lieto skābus, tumšus nogatavojušos ķiršus, jo saldie ķirši mazā skābuma dēļ ievārījumam nav piemēroti.
  2. Ievārījumus var vārīt no jebkuriem skābo ķiršu šķirnes augļiem, mainās tikai cukura daudzums atkarībā no augļu skābuma pakāpes.
  3. Ķiršu ievārījumu labāk vārīt bez kauliņiem, lai gan var vārīt arī ar tiem.
  4. Ja ievārījumu vāra bez kauliņiem, tad pēc mazgāšanas tie jāizņem.
  5. Dzidrā, karstā sīrupā liek sagatavotos augļus un vāra uz lēnas uguns ar maziem pārtraukumiem 1 stundu, tikmēr, kamēr sāk grimt sīrupā un pats sīrups paliek pieliek pietiekami biezs; pa vārīšanas laiku nosmeļ putas.
  6. Gatavu, karstu ievārījumu pilda traukos un noslēdz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes