Sastāvdaļas
- 600 g žāvētas cūkas gaļas
- 2 l ūdens
- 900 g skābētu kāpostu
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 1 lauru lapa
- sāls
- cukurs
- lociņi
- krējums
Pagatavošana
- Skābētu kāpostus sagriež sīkāk, kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un burkānu apcep taukos (100 g žāveta speķa sagriež gabaliņos, karstā pannā karsē, līdz rodas tauki).
- Pārējo cūkas gaļu sagriež gabalos un kopā ar apceptajiem kāpostiem liek karstā ūdeni, pieliek sali un cukuru (var pievienot 30 g miežu putraimu) un vāra, līdz kāposti un gaļa kļūst mīksti.
- Galdā pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem lokiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!