Sastāvdaļas
- 500 g skābētu kāpostus
- 400 g ķirbju
- 100 g burkānu
- tējkarote ķimeņu
Pārliešanai:
- 1 litrs ūdens
- ēdamkarote sāls
- 1,5 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Ķirbjus notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Labus skābētus kāpostus viegli nospiež no liekās sulas un sajauc ar sagatavotiem ķirbjiem.
- Ķirbju vietā var lietot patisonus vai kabačus.
- Burkānus tāpat notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Visus dārzeņus sajauc ar ķimenēm un iepilda dezinficētā burkā, pārlej verdošu sālsūdeni un cukurūdeni, liek pasterizēt.
- Pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.
Padoms:
Pirms salātu lietošanas burkām noņem vāciņus, nolej šķidrumu; salātus saliek salātu traukā un pievieno augu eļļu un zaļumus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!