Skābētu kāpostu salāti ar plūmēm

Skābētu kāpostu salāti  ar plūmēm Foto: Publicitātes foto www.fotofabrika.lv

Sastāvdaļas

  • skābēti kāposti
  • 8–10 žāvētas plūmes (iepriekš 1 stundu mērcētas siltā ūdenī)
  • 1 kārtīga bunte smalki sakapātu pētersīļu
  • 1⁄2 ēd. k. olīveļļas (vai citas auksti spiestas eļļas pēc izvēles)
  • 1⁄2 rīvēta ābola (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Plūmes sagriež gabaliņos.
  2. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
  3. Garnē ar pētersīļa lapiņām un izbauda ceļojumu garšas pasaulē!


Šos salātus cilvēki parasti vai nu ļoti mīl, vai arī pavisam nemīl! 

Piezīme:
Skābēti kāposti ir vērtīgs atradums veselam zarnu traktam. Tajos esošās labvēlīgās baktērijas uzlabo imunitāti, gremošanu un attīra organismu. Tomēr ar to iekļaušanu uzturā jābūt uzmanīgiem – vislabāk to darīt pakāpeniski, sākot ar nelielām devām. 150 g skābētu kāpostu satur apmēram 10 triljonus baktēriju. Salīdzinājumam: 50 g skābētu kāpostu satur vairāk probiotisko baktēriju nekā burciņa ar 100 probiotisko baktēriju kapsulām. Pat spēcīgākie baktēriju preparāti satur “tikai” 75–200 miljardus baktēriju, klasiski tie ir tikai 2,5–5 miljardi baktēriju uz vienu devu vai kapsulu. Protams, ne vienmēr atslēga ir kvantitātē, bet, kas attiecas uz skābētiem kāpostiem, tos pārspēt nevar nekas!

Recepte no grāmatas „Topi vesels. Pavārgrāmata”, izdevniecība whitebook.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes