Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas mīkstuma
- 1 ēdamkarote taukvielu
- pētersīļi
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 3-5 kartupeļi
- 3-5 skābēti gurķi
- 2,5 l ūdens
- 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 5 piparu graudiņi
- lauru lapas
- sāls
- cukurs
- skābais krējums
- dilles
- buljona kubiņi
Pagatavošana
- Gaļu apcep taukvielās, liek katlā, verdošā ūdenī un vāra mīkstu, tad izņem un sagriež gabaliņos.
- Burkānu, selerijas saknes šķēlīti, sīpolu sagriež salmiņos, apcep taukvielās, pievieno buljonam, kopā ar salmiņos sagrieztiem kartupeļiem, gaļu, pieber sāli.
- Izteiktākai garšai, zupai pievieno 1-2 gaļas buljona kubiņus.
- Kad kartupeļi ir mīksti, pievieno nomizotus, salmiņos sagrieztus gurķus, kas izkarsēti tomātu pastā, ar sāli un cukuru.
- Pievieno piparus, lauru lapas.
- Zupu turpina vārīt vēl 15-20 minūtes.
- Zupu pasniedz ar skābo krējumu un sakapātiem pētersīļiem un dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!