Skābētu gurķu zupa ar liellopu gaļu

Skābētu gurķu zupa ar liellopu gaļu Foto: Skābētu gurķu zupa ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas mīkstuma
  • 1 ēdamkarote taukvielu
  • pētersīļi
  • 1 šķēlīte selerijas saknes
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3-5 kartupeļi
  • 3-5 skābēti gurķi
  • 2,5 l ūdens
  • 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 5 piparu graudiņi
  • lauru lapas
  • sāls
  • cukurs
  • skābais krējums
  • dilles
  • buljona kubiņi

Pagatavošana

  1. Gaļu apcep taukvielās, liek katlā, verdošā ūdenī un vāra mīkstu, tad izņem un sagriež gabaliņos.
  2. Burkānu, selerijas saknes šķēlīti, sīpolu sagriež salmiņos, apcep taukvielās, pievieno buljonam, kopā ar salmiņos sagrieztiem kartupeļiem, gaļu, pieber sāli.
  3. Izteiktākai garšai, zupai pievieno 1-2 gaļas buljona kubiņus.
  4. Kad kartupeļi ir mīksti, pievieno nomizotus, salmiņos sagrieztus gurķus, kas izkarsēti tomātu pastā, ar sāli un cukuru.
  5. Pievieno piparus, lauru lapas.
  6. Zupu turpina vārīt vēl 15-20 minūtes.
  7. Zupu pasniedz ar skābo krējumu un sakapātiem pētersīļiem un dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes