Sastāvdaļas
- 50 g žāvētu sēņu
- 500 skābētu kāpostu
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote miltu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes pastas
- 2 glāzes sēņu buljona
- tomāti
- garšaugu saknes
- 1 lauru lapa
- pipari, sāls pēc garšas
- krējums
Pagatavošana
- Skābētos kāpostus liek katlā (ja kāposti pārāk skābi tos nospiež), pielej glāzi sēņu buljona, pieliek nedaudz sviesta,uzliek vāku un sutina apmēram 60 minūtes.
- Pēc tam kāpostiem pielej atlikušo buljonu, pieliek ar tomātiem saceptas saknes un vāra kamēr zupa gatava.
- 20 - 30 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek lauru lapu, piparus, sāli, sviestā saceptus miltus, tomātu pastu.
- Krējumu pieliek, pasniedzot zupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!