Sastāvdaļas
- 1,8 kg gurķu
- 60 g upeņu lapu
- 3 g melnie pipari
- 50 g diļļu ar visiem ziediem
- 10 estragona
- 10 g mārrutku saknes
- 5 g ķiploku
- 50 pētersīļu lapu
- 80 g rupjā sāls
- 1,5 l ūdens
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, ja tie nav tikko novākti, iemērc uz pāris stundām ūdenī.
- Noskalo, nomizo mārrutkus, ķiplokus un sagriež gabalos.
- Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un izmaisa, līdz izšķīst.
- Gurķus izņem no ūdens, izliek uz tīra dvieļa un nosusina.
- Burkās saber garšaugus, tad liek gurķus, tad vēlreiz garšaugus, tā kārto burkās kārtās.
- Pēdējas pievieno upeņu lapas.
- Burkā lej sālsūdeni un uzreiz aizvāko ar plastmasas dubulto vāciņu.
- Burkas 3 dienas tur istabas temperatūra, tumšā vietā.
- Kad caur burkas vāciņu sak spiesties šķidrums, burkas liek pagrabā vai vēsā tumšā vietā.
- Burkas vāciņu nedrīkst vērt vaļā.
- Vēsā pagrabā gurķi var uzglabāties visu ziemu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!