Skābētie gurķi

Skābētie gurķi Foto: Skābētie gurķi

Sastāvdaļas

  • 1,8 kg gurķu
  • 60 g upeņu lapu
  • 3 g melnie pipari
  • 50 g diļļu ar visiem ziediem
  • 10 estragona
  • 10 g mārrutku saknes
  • 5 g ķiploku
  • 50 pētersīļu lapu
  • 80 g rupjā sāls
  • 1,5 l ūdens

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, ja tie nav tikko novākti, iemērc uz pāris stundām ūdenī.
  2. Noskalo, nomizo mārrutkus, ķiplokus un sagriež gabalos.
  3. Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un izmaisa, līdz izšķīst.
  4. Gurķus izņem no ūdens, izliek uz tīra dvieļa un nosusina.
  5. Burkās saber garšaugus, tad liek gurķus, tad vēlreiz garšaugus, tā kārto burkās kārtās.
  6. Pēdējas pievieno upeņu lapas.
  7. Burkā lej sālsūdeni un uzreiz aizvāko ar plastmasas dubulto vāciņu.
  8. Burkas 3 dienas tur istabas temperatūra, tumšā vietā.
  9. Kad caur burkas vāciņu sak spiesties šķidrums, burkas liek pagrabā vai vēsā tumšā vietā.
  10. Burkas vāciņu nedrīkst vērt vaļā.
  11. Vēsā pagrabā gurķi var uzglabāties visu ziemu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes