Sastāvdaļas
- 1,7 kg gurķu
- 50 g diļļu
- 15 g pētersīļu un seleriju lapu
- 10 g estragona
- 10 g mārrutku sakņu
- 5 g ķiploku
- 1 g melno piparu
- 1,5 litri ūdens
- 80 g sāls
Pagatavošana
- Nepāraugušus gurķus iemērc uz 10 minūtēm siltā ūdenī.
- Tad gurķus labi mazgā, sākumā siltā, pēc tam karstā ūdenī.
- Ļauj gurķiem apžūt, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā.
- Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji sagriež.
- Garšaugiem jābūt arī trauka virspusē.
- Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vai plastmasas vāciņu.
- Trauku novieto istabas temperatūrā 3-6 dienas, lai sākas pienskābā rūgšana. Pēc tam trauku noslēdz (aizvalcē) un novieto 0-3 grādu temperatūrā.
Šādi gurķi ir ar vieglu pienskābes garšu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!