Skābēti gurķi 3 litru burkā

Skābēti gurķi 3 litru burkā Foto: Skābēti gurķi 3 litru burkā

Sastāvdaļas

  • 1,7 kg gurķu
  • 50 g diļļu
  • 15 g pētersīļu un seleriju lapu
  • 10 g estragona
  • 10 g mārrutku sakņu
  • 5 g ķiploku
  • 1 g melno piparu
  • 1,5 litri ūdens
  • 80 g sāls

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus gurķus iemērc uz 10 minūtēm siltā ūdenī.
  2. Tad gurķus labi mazgā, sākumā siltā, pēc tam karstā ūdenī.
  3. Ļauj gurķiem apžūt, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā.
  4. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji sagriež.
  5. Garšaugiem jābūt arī trauka virspusē.
  6. Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
  7. Burkai uzliek dezinficētu metāla vai plastmasas vāciņu.
  8. Trauku novieto istabas temperatūrā 3-6 dienas, lai sākas pienskābā rūgšana. Pēc tam trauku noslēdz (aizvalcē) un novieto 0-3 grādu temperatūrā.

    Šādi gurķi ir ar vieglu pienskābes garšu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes