Skābētas sēnes

Skābētas sēnes Foto: Skābētas sēnes

Sastāvdaļas

  • 5 kg sēņu
  • 100 - 200 g sāls
  • dilles
  • upeņu lapas
  • kadiķu ogas
  • estragons
  • sīpoli
  • ķiploki

Pagatavošana

  1. Vārītas sēnes mērcē 12 stundas, tad notecina un saliek stikla vai emaljas traukos, pa vidu iekaisot sāli un garšvielu maisījumu.
  2. Piepildīto trauku pārklāj ar tīru drānu, noslogo.
  3. Raudzē 16 - 20 °C temperatūrā.
  4. Kad sēnes ieskābušas, noņem slogu un drānu, tos izmazgā un pārklāj vēlreiz.
  5. Traukus novieto vēsā vietā.
  6. Šādas skābētas sēnes lieto dažādu salātu gatavošanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes