Skābeņu, spinātu, diļļu konservēšana

Skābeņu, spinātu, diļļu konservēšana Foto: Skābeņu, spinātu, diļļu konservēšana

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābeņu
  • 0,6 kg spinātu
  • 0,2 kg diļļu
  • sāls un ūdens pēc vajadzības

Pagatavošana

  1. Jaunas, svaigas skābeņu lapas, spinātus un dilles pārlasa, atlasa rupjos kātus, iedzeltenās lapas, labi nomazgā ūdenī.
  2. Tad uz sieta zaļumus notecina un parupji sagriež spinātu un skābeņu lapas.
  3. Dilles sagriež sīkāk.
  4. Skābenes un spinātus plaucē verdošā sālsūdenī, lai tie saplok un vairāk varētu iepildīt burkā.
  5. Plaucētām lapām ļauj padzist, tad pievieno sīki sagrieztās dilles, kuras labi iemaisa biezenī, un masu pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar ēdamkaroti tā, lai šķidrums atrastos virs burkas satura.
  6. Sagatavotai burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un tad sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 25 minūtes, litra burkas – 35-40 minūtes.
  7. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, apgāž uz vāciņiem, patur 0,5-1 stundu, novieto ar vāciņiem uz augšu un ļauj atdzist.

Padoms:
Šādiem konserviem ir ļoti augsta diētiskā vērtība.
Plaši lieto kulinārijā zupu, mērču, biezeņu gatavošanā.
Šie konservi jāsterilizē tikai vienu reizi, jo skābenes palīdz iekonservēt spinātus un dilles.
Ja konservē tikai spinātus un dilles, tad jāsterilizē divas reizes, lai konservi nebojātos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes