Sastāvdaļas
- 2 l ūdens
- 500 g vistas šķiņķa
- 250 g skābeņu
- 150 g nātru
- 100 g burkānu
- 130 g kartupeļu
- pētersīļu sakne
- 70 g sīpola
- 50 g sviesta
- 4 paipalu olas
- lauru lapas
- zaļumi
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Skābenes un nātres applaucē ar verdošu ūdeni, sagriež strēmelītēs.
- Uzvāra vistas buljonu.
- Sīpolus, kartupeļus, pētersīļu sakni nomizo un sagriež gabaliņos.
- Burkānu nomizo, sagriež ripiņās.
- Sīpolus un burkānus apcep sviestā.
- Kartupeļus, burkānus, sīpolus, pēterasīļu sakni liek verdošā buljonā un vāra, līdz dārzeņi mīksti.
- Beigās pievieno skābenes un nātres, lauru lapu, piparus, sāli.
- Pasniedz ar vārītam paipalu olām un pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!