Sastāvdaļas
● 2 l ūdens
● 500 g vistas šķiņķa
● 250 g skābeņu
● 150 g nātru
● 100 g burkānu
● 130 g kartupeļu
● pētersīļu sakne
● 70 g sīpola
● 50 g sviesta
● 4 paipalu olas
● lauru lapas
● zaļumi
● sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Skābenes un nātres applaucē ar verdošu ūdeni, sagriež strēmelītēs.
- Uzvāra vistas buljonu.
- Sīpolus, kartupeļus, pētersīļu sakni nomizo un sagriež gabaliņos.
- Burkānu nomizo, sagriež ripiņās.
- Sīpolus un burkānus apcep sviestā.
- Kartupeļus, burkānus, sīpolus, pēterasīļu sakni liek verdošā buljonā un vāra, līdz dārzeņi mīksti.
- Beigās pievieno skābenes un nātres, lauru lapu, piparus, sāli.
- Pasniedz ar vārītam paipalu olām un pārkaisa ar zaļumiem.