Skābeņu konservēšana

Skābeņu konservēšana Foto: Skābeņu konservēšana

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābeņu lapu
  • 2 litri ūdens
  • 1,5 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Skābenes ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas.
  2. Lapas rūpīgi nomazgā 2 vai 3 ūdeņos, notecina un ar nazi rupji sagriež.
  3. Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
  4. Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
  5. Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
  6. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, viegli aizvāko, liek silta ūdenī un pasterizē 80°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 20 minūtes, litra burkas - 30 minūtes.
  7. Pēc tam burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes