Sastāvdaļas
- 2 kg skābeņu lapu
- 2 litri ūdens
- 1,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Skābenes ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas.
- Lapas rūpīgi nomazgā 2 vai 3 ūdeņos, notecina un ar nazi rupji sagriež.
- Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
- Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
- Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
- Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, viegli aizvāko, liek silta ūdenī un pasterizē 80°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 20 minūtes, litra burkas - 30 minūtes.
- Pēc tam burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!