Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze piena
- 2 glāzes pūdercukura
- 3 glāzes miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 250 ml trekna saldā krējuma
- 1 glāze pūdercukura
- 250 ml skābā krējuma
- 250 ml jogurta
Dekorēšanai:
- zemenes
- piparmētru lapiņas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru.
- Pakāpeniski pievieno pārējās, mīklai nepieciešamās, sastāvdaļas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 200°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sadala 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un pūdercukuru.
- Pievieno jogurtu un saputo viendabīgā masā.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu un rūpīgi pievieno skābā krējuma masai.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
- Dekorē ar zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!