Sastāvdaļas
- 1 glāze skābā krējuma
- 3 glāze miltu
- 3/4 glāzes cukura
- 1/4 tējkarotes dzeramās sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
Krēmam:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 240°C temperatūrai un ietauko cepeškrāsns plātis ar augu eļļu vai sviestu.
- Dziļā bļodā sajauc skābo krējumu, cukuru un sāli.
- Pakāpeniski pievieno miltus, sodu un sāk mīklu mīcīt.
- Iegūto mīklu sadala četrās līdzīgās daļās un katru rūpīgi izrullē un liek cepties, aptuveni 10 - 15 minūtes.
- Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
- Iegūto krēmu klāj starp katru biskvītu, bet trešajai biskvīta kārtai pārklāj gan virspusi, gan malas.
- Ceturto biskvītu smalki sadrupina un pārklāj pār torti.
- Dekorē pēc savas gaumes - ar augļiem, ogām, utt.
- Ievieto ledusskapi uz apmēram 3-4 stundām.
- Kad torte būs savilkusies ar krējumu, tā būs ļoti maiga un mutē kūstoša.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!