Skābā krējuma torte „Zebra”

Skābā krējuma torte „Zebra” Foto: Skābā krējuma torte „Zebra”

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 100 g sviestu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote sodas (izšķīdnāta etiķī)
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 500 g trekna skābā krējuma
  • 200 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru un šķipsniņu sāls stingrās putās, tad pievieno krējumu, izsijātus miltus, izkausētu sviestu un sodu.
  2. Visu rūpīgi sajauc un sadala divās aptuveni vienādās daļās. Vienai no mīklas daļām pievieno kakao pulveri un viegli samaisa.
  3. Abas mīklas pamīšus klāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā - ēdamkarote ar balto mīklu, tad ēdamkarote kakao mīklas. Tā līdz viss izlikts.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes. Tad atdzesē.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo krējumu ar cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  6. Atdzesēto biskvītu horizontāli sadala 3 kārtās un katru no tām pārklāj ar krēmu. Pirms tam biskvītus var piesūcināt ar ogu ievārījumu vai sīrupu.
  7. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī vismaz uz 1 - 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes