Sastāvdaļas
- 5 olas
- 1 1/2 glāzes cukura
- 1 glāze skābā krējuma
- 2 1/2 glāzes miltu
- 100 g sviestu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote sodas (izšķīdnāta etiķī)
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 500 g trekna skābā krējuma
- 200 g pūdercukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru un šķipsniņu sāls stingrās putās, tad pievieno krējumu, izsijātus miltus, izkausētu sviestu un sodu.
- Visu rūpīgi sajauc un sadala divās aptuveni vienādās daļās. Vienai no mīklas daļām pievieno kakao pulveri un viegli samaisa.
- Abas mīklas pamīšus klāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā - ēdamkarote ar balto mīklu, tad ēdamkarote kakao mīklas. Tā līdz viss izlikts.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes. Tad atdzesē.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo krējumu ar cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
- Atdzesēto biskvītu horizontāli sadala 3 kārtās un katru no tām pārklāj ar krēmu. Pirms tam biskvītus var piesūcināt ar ogu ievārījumu vai sīrupu.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī vismaz uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!