Skābā krējuma pīrāgs ar ābolu pildījumu

Skābā krējuma pīrāgs ar ābolu pildījumu Foto: Skābā krējuma pīrāgs ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarotes sodas vai cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 2 glāzes miltu
  • 300 g skābā krējuma
  • 120 g sviesta
  • 5 nelieli āboli

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru.
  2. Pievieno skābo krējumu, cepamo pulveri vai sodu - samaisa.
  3. Pievieno izsijātus miltus, samaisa, samīcot mīkstu mīklu.
  4. Veidni kārtīgi ietauko ar sviestu.
  5. Mīklu liek veidnē, izveido nelielas mīklas maliņas.
  6. Gatavo pildījumu - ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež nelielās šķēlītēs.
  7. Ābolu šķēlītes vienā kārtā liek virsū mīklai, uzkaisa maltu kanēli.
  8. Atlikušo cukuru samaisa ar olu, pievieno 1/2 glāzes skābā krējuma - pārlej āboliem.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  10. Atdzesētu, gatavu pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes