Sastāvdaļas
- 300 g konservētu persiku
- 200 g skābā krējuma (25 %)
- 100 g brūnā cukura
- 2 olas
- 100 g cukura
- 300 g miltu
- 1 olu dzeltenums
- 120 g margarīna
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Dziļā bļodā miltus, margarīnu un cukuru savieno viendabīgā masā.
- Pievieno sāli un olas dzeltenumu, rūpīgi samaisa un pievieno 3 - 4 ēdamkarotes auksta ūdens.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 - 35 minūtēm.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olas, skābo krējumu, brūno cukuru un ēdamkaroti miltu.
- Koservētos persikus izklāj uz virtuves papīra dvieļa, lai nosusinātu un sagriež 4 daļās.
- Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem.
- Izrullēto mīklu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota. Ieklāj mīklu, veidojot augstas maliņas.
- Tad izkārto persikus un pārlej visu ar krēmu.
- Liek cepties 190°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!