Sastāvdaļas
- 7 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes vaniļas
- 2 olas
- sviests pēc garšas
- kļavu sīrups pēc garšas
Pagatavošana
- Uz mazas uguns sakarsē pannu.
- Bļodā samaisa miltus, cukuru, sodu un sāli.
- Pievieno skābo krējumu, uzmanīgi samaisa.
- Citā bļodā sakuļ olas ar vaniļu un pievieno skābā krējuma masai, samaisa ar putojamo slotiņu.
- Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un lej 1/4 glāzes mīklas.
- Mīklu izlīdzina pa visu pannu, cep 2 minūtes, kamēr rodas zeltaina garoziņa.
- Pankūku apgriež otrādi un turpina cept 1 minūti.
- Šādi rīkojas ar atlikušo mīklu.
- Pankūkas pasniedz virsū liekot sviesta gabaliņus, vaniļas saldējuma bumbiņas un bagātīgi pārlej ar kļavu sīrupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!