Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g sviesta
- 4 ēdamkarotes medus
- 400 g cukura
- 2 tējkarotes sodas
- 4 olas
- 6 glāzes miltu
Krēmam:
- 1 l skābā krējuma
- 400 g cukura
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - uz uguns, katlā izkausē sviestu un medu.
- Pievieno cukuru, samaisa, noņem no uguns, pāris minūšu atdzesē, pievieno olas un miltus, samaisītus ar sodu.
- Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
- No mīklas izrullē sešus lielus biskvītus, cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Krēmu bagātīgi klāj starp biskvītiem.
- Virskārtu pārkaisa ar biskvītu drupačām (atgriezumiem, kas palikuši pāri biskvītus nolīdzinot) un drupinātiem riekstiem.
- Kūku liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!