Sastāvdaļas
- 1 citrona miziņa un sula
- 3 olas
- 300 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 400 g miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- mazliet vanilīna
- 200 g liesa skābā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu, citrona sulu un 1-2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas, turpina kult.
- Pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un vanilīnu, turpina kult.
- Pievieno skābo krējumu, samaisa un mīklu liek ietaukotās kēksu veidnēs.
- Cep 20 minūtes, tikko kēksi kļūst brūngani, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavi.
- Ja vēlas, gatavus kēksus rotā ar sīrupu vai kokosriekstu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!