Skābā krējuma deserts ar ogām

Skābā krējuma deserts ar ogām

Sastāvdaļas

● 5 tējkarotes želatīna
● 1/2 l auksta, vārīta ūdens
● 1 l skābā krējuma
● 1/2 glāzes cukura
● 1-1,2 l ogu

Pagatavošana

    1. Želatīnu liek traukā, aplej ar aukstu, vārītu ūdeni, atstāj uz 40-60 minūtēm uzbriest.
    2. Kad želatīns uzbriedis, to liek katlā, karsē, pastāvīgi maisot, kamēr želatīns izšķīst(nedrīkst uzvārīt!).
    3. Izšķīdināto želatīnu samaisa ar skābo krējumu un cukuru - maisa līdz viendabīgai konsistencei. 
    4. Pievieno ogas, kārtīgi samaisa.
    5. Maisījumu lej veidnē (vēlams - silikona), liek ledusskapī uz 3-4 stundām. 
    6. Gatavu desertu uzmanīgi izņem no veidnes un pirms pasniegšanas sagriež gabalos.
    7. Šim desertam var izmantot arī dažādus augļus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes