Skābā krējuma deserts ar ogām

Skābā krējuma deserts ar ogām Foto: Skābā krējuma deserts ar ogām

Sastāvdaļas

  • 5 tējkarotes želatīna
  • 1/2 l auksta, vārīta ūdens
  • 1 l skābā krējuma
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1-1,2 l ogu

Pagatavošana

  1. Želatīnu liek traukā, aplej ar aukstu, vārītu ūdeni, atstāj uz 40-60 minūtēm uzbriest.
  2. Kad želatīns uzbriedis, to liek katlā, karsē, pastāvīgi maisot, kamēr želatīns izšķīst(nedrīkst uzvārīt!).
  3. Izšķīdināto želatīnu samaisa ar skābo krējumu un cukuru - maisa līdz viendabīgai konsistencei. 
  4. Pievieno ogas, kārtīgi samaisa.
  5. Maisījumu lej veidnē (vēlams - silikona), liek ledusskapī uz 3-4 stundām. 
  6. Gatavu desertu uzmanīgi izņem no veidnes un pirms pasniegšanas sagriež gabalos.
  7. Šim desertam var izmantot arī dažādus augļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes