Sastāvdaļas
- 5 tējkarotes želatīna
- 1/2 l auksta, vārīta ūdens
- 1 l skābā krējuma
- 1/2 glāzes cukura
- 1-1,2 l ogu
Pagatavošana
- Želatīnu liek traukā, aplej ar aukstu, vārītu ūdeni, atstāj uz 40-60 minūtēm uzbriest.
- Kad želatīns uzbriedis, to liek katlā, karsē, pastāvīgi maisot, kamēr želatīns izšķīst(nedrīkst uzvārīt!).
- Izšķīdināto želatīnu samaisa ar skābo krējumu un cukuru - maisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Pievieno ogas, kārtīgi samaisa.
- Maisījumu lej veidnē (vēlams - silikona), liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Gatavu desertu uzmanīgi izņem no veidnes un pirms pasniegšanas sagriež gabalos.
- Šim desertam var izmantot arī dažādus augļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!