- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo un, nepārtraucot putošanu pievieno cukuru, vaniļas cukuru.
- Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu klāj viegli ietaukotā kūkas formā un liek cepties 200°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Kamēr biskvīts cepas, nedrīkst virināt krāsns durvis. Pēc noteiktā laika biskvītu vēl 5 minūtes atstāv krāsnī.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Pildījums: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar 150 g skābā krējuma, 1/2 banāna šķēlītēm. Saputo visu ar elektrisko putotāju.
- Katru no biskvītiem pārklāj ar ievārījumu (nav obligāti) un biezpiena krēmu.
- Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo skābā krējuma daudzumu ar 1 ēdamkaroti cukuru.
- Pāklāj glazūru pār kūkas virsmu un izkārto banānu šķēlītes, šokolādes skaidiņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!