Sastāvdaļas
- 1 glāze sagrieztu sīpoli
- 200 g kviešu miltu
- 70 g sviesta
- 100 g rudzu maizes
- 1½ l ūdens
Pagatavošana
- Sīpolus sīki sagriež un ieliek verdošos taukos.
- Līdzko sīpoli kļūst zeltaini, pieber miltus, visu rūpīgi samaisa.
- Pakāpeniski pielej aukstu ūdeni.
- Maisa, kamēr buljons kļūst gaišs.
- Pielej ūdeni un uzvāra.
- Trauku noslēdz ar vāku un zupu vara vēl 30 minūtes uz ļoti mazas uguns.
- Izkāš caur sietu.
- Podā liek apceptu maizi un sieru.
- Pārlej ar zupu un vēl 20-30 minūtes sautē cepeškrāsnī.
Šo zupu vislabāk sautēt cepeškrāsnī māla podā un tajā pašā podā pasniegt galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!