Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. trim 175 ml tilpuma burkām:
- 2 sīpoli
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 skābs ābols
- ½ l ābolu etiķa
- pāris krustnagliņu
- 2-3 lauru lapas
- pāris salvijas lapu
- 1 tējkarote balto piparu graudiņu
- 65 g smalki samalta brūno sinepju pulvera
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus notīra un pārdala uz pusēm.
- Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
- Sagatavotos sīpolus, ķiplokus un ābolus kopā ar etiķi, krustnagliņām, lauru lapām, salviju lapām un pipariem apsegtus vāra apm. 15 minūtes vidējā karstumā.
- Sinepju pulveri sajauc ar sāli.
- Pastāvīgi maisot, caur sietu pielej verdošo šķidrumu.
- Biezeni maisa apm. 5 minūtes, pēc tam atdzesē.
- Sinepes pilda fajansa traukos vai sterilizētās burkās un aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: vismaz 6 mēneši.
Padoms:
Sinepju pulveri var nopirkt lielākajos tirgos, garšvielu nodaļu vai arī plaša sortimenta pārtikas preču veikalos.
Piebilde:
Sinepju pagatavošana ir tik vienkārša, ka jūs tās turpmāk vienmēr gatavosit paši pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!