Sastāvdaļas
- 5 - 6 seleriju kāti
- 1 liela sauja Indijas riekstu
- 1,5 cm ingvera
- 2 daiviņas ķiploka
- 1,5 cm zaļā čili pipara
- 2 tējkarotes miso pastas
- 2 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
- 1 tējkarote cukura
- 80 ml ūdens
Pagatavošana
- Ingveru sagriež smalkos salmiņos. Sasmalcina čili piparu un ķiplokus.
- Notīra seleriju kātus un sagriež biezos salmiņos (4 cm x 1 cm). Seleriju lapas neizmest, jo tās arī noderēs.
- Uz pannas uzkarsē eļļu, pievieno cukuru, ingveru, ķiplokus un čili. Lieliski, ja ir vok panna.
- Tad pievieno miso pastu un ūdeni, pavāra pāris minūtes uz mazas uguns.
- Mērcei pievieno riekstus, samaisa, pannai var uzlikt vāku un ļaut riekstiem pieņemt šķidrumu un garšu.
- Gatavību viegli pārbaudīt pēc riekstiem, tiem jābūt mīkstiem, taču vēl ar saglabātu elastību.
- Kad rieksti gatavi, pievieno selerijas. Visu samaisa un gatavo uz lielas uguns pāris minūtes.
- Nedrīkst pārcept, lai selerijas saglabā elastību un ir kraukšķīgas.
- 30 sekundes pirms ēdiens ir gatavs, pievieno seleriju lapas. Samaisa un ļauj gatavoties 20 - 30 sekundes. Liek traukos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!