Sastāvdaļas
- 1 liels laša steiks
- 150 g zaļo pākšu pupiņu
- 8-9 ķirštomāti
- 3-4 kartupeļi
- 8-9 olīvas bez kauliņiem
- 1 tējkarote kaperu
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- citrona sula pēc garšas
- 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, liek veidnē, uzber sāli, aprasina ar olīveļļu.
- Cep 15-20 minūtes.
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu, sagriež nelielos gabaliņos.
- Zaļo pākšu pupiņas liek verdošā sālsūdenī, vāra 4-6 minūtes.
- Gatavas pupiņas notecina caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni.
- Laša steiku apsāla un sapiparo, aprasina ar olīveļļu, cep grilpannā, kamēr gatavs, sagriež gabaliņos.
- Olīvas pārgriež uz pusēm.
- Bļodā samaisa - olīveļļu, kaperus, citrona sulu, piparus, sāli.
- Salātu traukā liek kartupeļus, zaļo pākšu pupiņas, olīvas, ķirštomātus, laša gabaliņus.
- Pārlej ar olīveļļas maisījumu - salātus pasniedz siltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!