Sastāvdaļas
- 4 mazsālītas siļķu filejas
- 200 g biešu
- 4 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 salds ābols
- 8 valriekstu kodoli
- 1250 g skābā krējuma
- 100 g rūgušpiena
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Bieti labi nomazgā un vāra apmēram 25 minūtes.
- Novāra kartupeļus ar mizu.
- Dārzeņus nedaudz atdzesē, rūpīgi notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
- Sīpolu sīki sakapā, āboliem izņem sēklotni, mīkstumu sagriež plānās šķēlītēs.
- Sakapā riekstus gabalos, siļķes sagriež sloksnītēs.
- Visas sagatavotās sastāvdaļas saliek bļoda un samaisa.
- Krējumam pievieno rūgušpienu, augu eļļu, samaisa, pārlej salātiem un viegli iecilā.
- Salātus un 150 - 180 minūtēm noliek ledusskapī, lai ievelkas.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!