Siļķe garšvielu sālījumā

Siļķe garšvielu sālījumā Foto: Siļķe garšvielu sālījumā

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes sāls
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 80 ml spirta etiķa
  • 1 tējkarote koriandra
  • 6 kadiķogas
  • 2 krustnagliņas
  • 4 smaržīgo piparu graudiņi
  • 1/2 tējkarotes melno piparu graudiņi
  • 3 lauru lapas
  • 2 svaigas vai saldētas siļķes

Pagatavošana

  1. Sālījums 1 l ūdens.
  2. Marinēšanas laiks 48 stundas.
  3. Visas sālījuma sastāvdaļas un ūdeni lej katlā.
  4. Uzvāra, maisot, kamēr pilnībā izšķīst sāls un cukurs. 
  5. Noņem no uguns, pilnībā atdzesē. 
  6. Siļķes iztīra, kārtīgi noskalo.
  7. Siļķes liek katlā, uzlej atdzisušu sālījumu, atstāj uz 48 stundām, ledusskapī, ik pa brīdim zivis apgroza. 
  8. Siļķi pasniedz sagrieztu gabaliņos, rotā ar sarkanā sīpola gredzeniem, aprasina ar saulespuķu eļļu, pievieno citrona sulu un miziņu.
  9. Sālījumā drīkst uzglabāt ledusskapī, nedēļu, bez sālījuma, katlā - 2 nedēļas. 
  10. Garšīgāka ir, kad trīs dienas ir noturēta sālījumā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes