Sastāvdaļas
- 250 g laša filejas
- 200 g kartupeļu
- 100 g burkānu
- 80 g sīpolu
- 100 g šampinjonu
- 150 g kausēto sieriņu
- 100 g rīvēta čedaras siera
- 1 lauru lapa
- 2 tējkarotes kaltētas selerijas
- 2 ēdamkarotes kaltēta bazilika
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 20 g sviesta
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 2 l ūdens + 2 ēdamkarotes ūdens
- sāls, melnie, rozā pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Dārzeņus notīra, sagriež, zaļumus noskalo, zivi noskalo.
- Kartupeļus un kausētos sieriņus sagriež gabaliņos.
- Sīpolus un zaļumus sakapā, burkānus un Čedaras sieru sarīvē.
- Laša filejai izņem asakas, sagriež lielos gabalos.
- Liek uz uguns katlu ar ūdeni.
- Kad ūdens sāk vārīties, liek tajā kartupeļus, vāra, kamēr gatavs.
- Sakarsē pannā sviestu, cep tajā sīpolus, burkānus, sēnes.
- Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, pievieno tiem apceptos sīpolus, burkānus un sēnes.
- Kad ir uzvārījies - pastāvīgi maisot, pievieno sieru, izkausē to zupā.
- Kad siers ir izkusis, zupā liek zivi, vāra 5 minūtes.
- Kartupeļu cieti izšķīdina 2 ēdamkarotēs auksta ūdens.
- Maisot zupu, pielej kartupeļu cietes maisījumu, pievieno zaļumus - turpina vārīt 2-3 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!