Siera zupa ar garnelēm

Siera zupa ar garnelēm Foto: Siera zupa ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 2 l ūdens
  • 300 g garneļu
  • 300 g kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 160 g kausēto sieriņu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 lauru lapa
  • 4 melno piparu graudiņi
  • 1 svaigs pētersīlis

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra ūdeni, verdošā ūdenī liek garneles, sāli, lauru lapas, piparus, vāra 5 minūtes, pēc uzvārīšanās.
  2. Garneles izņem no buljona, buljonu izkāš un atkal katlā liek uz uguns.
  3. Kartupeļus nomizo un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  4. Burkānu sagriež mazos gabaliņos, bet sīpolu notīrītu liek veselu, to pēc tam var izmest.
  5. Verdošā buljonā liek kartupeļus, burkānus un sīpolu.
  6. Visu vāra uz vidējas uguns, 15 minūtes.
  7. Kausētos sieriņus sarīvē, pievieno buljonam, izmaisa, siers izkusīs 5-7 minūtēs, ja nepieciešams, pieber sāli.
  8. Attīrītas garneles pievieno zupai, mazliet pakarsē.
  9. Zupu pasniedz, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes