Sastāvdaļas
- 2 l ūdens
- 300 g garneļu
- 300 g kartupeļu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 160 g kausēto sieriņu
- šķipsniņa sāls
- 1 lauru lapa
- 4 melno piparu graudiņi
- 1 svaigs pētersīlis
Pagatavošana
- Katlā uzvāra ūdeni, verdošā ūdenī liek garneles, sāli, lauru lapas, piparus, vāra 5 minūtes, pēc uzvārīšanās.
- Garneles izņem no buljona, buljonu izkāš un atkal katlā liek uz uguns.
- Kartupeļus nomizo un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
- Burkānu sagriež mazos gabaliņos, bet sīpolu notīrītu liek veselu, to pēc tam var izmest.
- Verdošā buljonā liek kartupeļus, burkānus un sīpolu.
- Visu vāra uz vidējas uguns, 15 minūtes.
- Kausētos sieriņus sarīvē, pievieno buljonam, izmaisa, siers izkusīs 5-7 minūtēs, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Attīrītas garneles pievieno zupai, mazliet pakarsē.
- Zupu pasniedz, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!