Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 125 g sviesta
- 250 g plānās šķēlītēs sagriezta Parmas siera
- sāls, pipari
- 250 ml piena
Pagatavošana
- Nemizotus kartupeļus vārā 15 - 20 minūtes, nokāš un 15 minūtes atdzesē.
- Nomizo un ļauj pilnībā atdzist.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Ietauko cepamo veidni.
- Kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un liek sagatavotajā veidnē.
- Uz katras kārtas liek sviesta piciņas un sieru.
- Pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej pienu.
- Cep 20 - 25 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns, pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!