Sastāvdaļas
- 150 g siera ar izteiktu garšu (asāks, sāļāks)
- 80 g sviesta
- 150 g miltu
- 100 ml piena
- 3 g cepamā pulvera
Pagatavošana
- Sieru rupji sarīvē.
- Mīkstu sviestu samaisa ar sieru.
- Pievieno miltus, pienu, cepamo pulveri, sāli - ātri samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika, mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē, to sagriež 2 cm platās strēmelēs, 15 cm garas.
- Katru strēmeli uztin uz kociņa vai zīmuļa, tad uzmanīgi tos izņem.
- Mīklas spirāles liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr paliek zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!