Sastāvdaļas
- 1 kg 200 g kārtainās mīklas
- 400-500 g kausēto sieriņu
- 100 ml saldā krējuma 20% tauku
- 900 g sēņu
- 3-4 sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- No kārtainās mīklas izcep 4 biskvītus.
- Katru biskvītu sagriež 2 daļās, vienu biskvītu cep krāsnī ilgāk, lai tas paliek kraukšķīgs, to sadrupina.
- Sīpolus sakapā, cep augu eļļā, kamēr tie paliek brūngani.
- Sēnes sakapā, pievieno sīpoliem, uguni mazliet palielina,cep, kamēr šķidrums ir iztvaikojis.
- Pieber sāli, piparus - samaisa.
- Kausētos sieriņus sakuļ ar saldo krējumu viendabīgā masā.
- Pievieno ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Ja vēlas, siera masai var pievienot 1 tējkaroti citrona sulas, vai rīvētu cieto, pikanto sieru.
- Visus biskvītus noklāj ar siera masu(mazliet atstāj rotāšanai), lai mazliet ievelkas.
- Starp biskvītiem klāj sēņu masu.
- Virsējo biskvītu atstāj nenoklātu.
- Tortei virsū liek dēlīti, uzmanīgi piespiež.
- Tortes malas noklāj ar atlikušo siera masu, kā arī to pildījumu, kas ir izspiedies, piespiežot torti.
- Noklāj ar siera masu tortes virsmu, pārkaisa ar sadrupināto biskvītu, torti liek ledusskapī ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!