Siera-sēņu uzkodu torte „Napoleons”

Siera-sēņu uzkodu torte „Napoleons” Foto: Siera-sēņu uzkodu torte „Napoleons”

Sastāvdaļas

  • 1 kg 200 g kārtainās mīklas
  • 400-500 g kausēto sieriņu
  • 100 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 900 g sēņu
  • 3-4 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. No kārtainās mīklas izcep 4 biskvītus.
  2. Katru biskvītu sagriež 2 daļās, vienu biskvītu cep krāsnī ilgāk, lai tas paliek kraukšķīgs, to sadrupina.
  3. Sīpolus sakapā, cep augu eļļā, kamēr tie paliek brūngani.
  4. Sēnes sakapā, pievieno sīpoliem, uguni mazliet palielina,cep, kamēr šķidrums ir iztvaikojis. 
  5. Pieber sāli, piparus - samaisa.
  6. Kausētos sieriņus sakuļ ar saldo krējumu viendabīgā masā.
  7. Pievieno ķiploku spiedē saspiestu ķiploku, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  8. Ja vēlas, siera masai var pievienot 1 tējkaroti citrona sulas, vai rīvētu cieto, pikanto sieru.
  9. Visus biskvītus noklāj ar siera masu(mazliet atstāj rotāšanai), lai mazliet ievelkas.
  10. Starp biskvītiem klāj sēņu masu.
  11. Virsējo biskvītu atstāj nenoklātu.
  12. Tortei virsū liek dēlīti, uzmanīgi piespiež.
  13. Tortes malas noklāj ar atlikušo siera masu, kā arī to pildījumu, kas ir izspiedies, piespiežot torti.
  14. Noklāj ar siera masu tortes virsmu, pārkaisa ar sadrupināto biskvītu, torti liek ledusskapī ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes