Sastāvdaļas
- 200 g picas mīklas
- 300 g Mocarellas siera
- 100 g šampinjonu
- 3 tomāti
- pētersīļi, baziliks, rukola - pēc garšas
Mērcei:
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 tomāts
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- olīveļļa
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 tējkarote oregano
- 1 tējkarote cukura
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Gatavo mērci - ķiplokus sakapā, tomātu sagriež.
- Tomātu pastu šķīdina ar dažām ēdamkarotēm ūdens.
- Ķiplokus apcep olīveļļā, jāskatās, lai nepiedeg.
- Kad ķiploki paliek zeltaini, pievieno sagriezto tomātu.
- Pacep 1-2 minūtes, pievieno šķīdināto tomātu pastu, pievieno sāli, piparus, cukuru, baziliku, oregano - uzkarsē.
- Tad masu liek blenderī, sakuļ, kamēr nav vairs tomātu gabaliņu.
- Kad mērce sablenderēta, to vēl mazliet pakarsē.
- Šādu mērci var uzglabāt ledusskapī, sterilizētā burkā.
- Dārzeņus, sēnes un sieru sagriež plānās šķēlītēs.
- Picas mīklu izrullē, liek veidnē, kas ietaukota ar olīveļļu.
- Picas pamatni bagātīgi noklāj ar, iepriekš pagatavoto mērci.
- Izkārto sēnes, tomātus un sieru.
- Cep sakarsētā krāsnī 20 minūtes.
- Gatavu picu pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!