Siera pica ar mērci

Siera pica ar mērci Foto: Siera pica ar mērci

Sastāvdaļas

  • 200 g picas mīklas
Pildījumam:
  • 300 g Mocarellas siera
  • 100 g šampinjonu
  • 3 tomāti
  • pētersīļi, baziliks, rukola - pēc garšas
Mērcei:
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tomāts
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • olīveļļa
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - ķiplokus sakapā, tomātu sagriež.
  2. Tomātu pastu šķīdina ar dažām ēdamkarotēm ūdens.
  3. Ķiplokus apcep olīveļļā, jāskatās, lai nepiedeg.
  4. Kad ķiploki paliek zeltaini, pievieno sagriezto tomātu.
  5. Pacep 1-2 minūtes, pievieno šķīdināto tomātu pastu, pievieno sāli, piparus, cukuru, baziliku, oregano - uzkarsē.
  6. Tad masu liek blenderī, sakuļ, kamēr nav vairs tomātu gabaliņu.
  7. Kad mērce sablenderēta, to vēl mazliet pakarsē.
  8. Šādu mērci var uzglabāt ledusskapī, sterilizētā burkā.
  9. Dārzeņus, sēnes un sieru sagriež plānās šķēlītēs.
  10. Picas mīklu izrullē, liek veidnē, kas ietaukota ar olīveļļu.
  11. Picas pamatni bagātīgi noklāj ar, iepriekš pagatavoto mērci.
  12. Izkārto sēnes, tomātus un sieru.
  13. Cep sakarsētā krāsnī 20 minūtes.
  14. Gatavu picu pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes