Siera mērce

Siera mērce Foto: Siera mērce

Sastāvdaļas

  • 300 ml piena
  • 1 mazs sīpoliņš
  • 1 lauru lapa
  • 15 g sviesta
  • 15 g miltu
  • 100 g siera
  • 20 g Parmas siera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Katliņā liek sakapātu sīpolu, lauru lapu, pielej pienu un uzvāra.
  2. Nogriež uguni, uzliek vāku patur 20 minūtes, izkāš caur sietu.
  3. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, apcep, kamēr kļūst viegli zeltaini.
  4. Pielej piena maisījumu, maisot vāra, kamēr sabiezē.
  5. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un rīvētus sierus.
  6. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes, kamēr mērce kļūst viendabīga.
  7. Pasniedz karstu ar dārzeņiem, kartupeļiem un makaroniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes