Siera maize

Siera maize Foto: Siera maize

Sastāvdaļas

  • 5 g sausā rauga
  • 500 g miltu
  • 30 g cukura
  • 1/2 tējkarotes jūras sāls
  • 5 ml augu eļļas
  • 120 g cieta siera
  • 30 g ciedru riekstu

Pagatavošana

  1. Samaisa visas sausās sastāvdaļas un maisījumu izber kaudzītē uz galda.
  2. Kaudzītē izveido padziļinājumu, tajā lej 300 ml ūdens, samaisa.
  3. Mīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām, kļūst gluda un viendabīga.
  4. Mīklu liek, ar eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
  5. Mīkla būs uzrūgusi 2 reizes lielāka.
  6. Mīklu vēlreiz samīca un atstāj vēlreiz uzrūgt.
  7. Rupji sarīvē sieru.
  8. No mīklas izveido plācenīti, pārkaisa ar daļu siera un satin ruletē.
  9. No ruletes izveido kukulīti, izveido iegriezumus, pārkaisa ar atlikušo sieru un ciedru riekstiem.
  10. Lai ciedru rieksti nekristu nost, tos mazliet iespiež mīklā.
  11. Var iepriekš kukulīti noziest ar sakultu olu.
  12. Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  13. Kad maize izcepusies, ļauj tai mazliet atpūsties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes