Sastāvdaļas
- 1 baltmaizes kukulis
- 350 g šampinjonu
- 340 g cieta siera
- 100 g sviesta
- dilles
- loki
- sāls
- Vidusjūras garšvielu maisījums
Pagatavošana
- Šampinjonus sīki sagriež, cep sviestā, kamēr iztvaiko šķidrums, pieber sāli pēc garšas, atdzesē.
- Lokus un dilles sakapā.
- Sēnēm pievieno Vidusjūras garšvielu maisījumu, samaisa.
- Sieru sagriež šķēlēs
- Sviestu izņem no ledusskapja, sagriež gabaliņos.
- Ar asu nazi baltmaizē iegriež kvadrātiņus, nenogriežot tos līdz galam, knipsīšus atstāj veselus.
- Iegriezumos uzmanīgi saliek sēnes un zaļumus.
- Saliek sviestu un siera šķēlītes.
- Ja kāds maizes kvadrātiņš noplīst, neuztraucieties, ielieciet to atpakaļ.
- Pildīto baltmaizes kukulīti ietin folijā, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Tad foliju atver, turpina cept 15 minūtes, lai siers pakūst un maize apbrūnē.
- Gatavu maizi pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!