Sastāvdaļas
- 250 g krēmsiera
- 50 g sviesta
- 100 ml piena
- 6 olas
- 40 g miltu
- 25 g kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 150 g cukura
- 4 ēdamkarotes kakao
Pagatavošana
- Sajauc krēmsieru, pienu un sviestu, liek karsta ūdens peldē un uzkarsē, maisot, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Tortes formu aptin ar foliju, lai cepšanās laikā neiesūcas ūdens.
- Siera, piena un sviesta masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno 6 olu dzeltenumus un saputo.
- Pievieno citrona sulu, miltus, cieti un saputo.
- Atsevišķā traukā saputo 6 olas baltumus stingrās putās. Pievieno cukuru un puto vēl 3 - 4 minūtes.
- Abas masas rūpīgi savieno, līdz iegūst vienu viendabīgu masu.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienai no tām pievieno kakao un samaisa.
- Mīklu jel formā pēc kārtas, vispirms gaišo, pēc tam tumšo, tad atkal gaišo, tad tumšo utt.
- Liek formu traukā un ūdeni un liek cepeškrāsnī, cep 1 stundu.
- Atdzesē istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!