Siera kūka ar auzu pārslām un āboliem

Siera kūka ar auzu pārslām un āboliem Foto: Siera kūka ar auzu pārslām un āboliem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 140 g miltu
  • 100 g brūnā cukura
  • 230 g sviesta (istabas temperatūrā)
Pildījumam:
  • 500 g krēmsiera
  • 100 g cukura 
  • 1 tējkarote vanilīna 
  • 2 olas
  • 2 āboli
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 60 g auzu pārslu
  • 100 g brūnā cukura
  • 115 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 140 g miltu 
  • 180 ml šķidrās karameles 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 175°C temperatūrā.
  2. Gatavo mīklu - miltus samaisa ar brūno cukuru, sviestu samīca ar dakšiņu un samaisa ar miltu maisījumu, izveidojot drupačas.
  3. Mīklu liek veidnē, tad izrullē pa visu veidni un izlīdzina.
  4. Cep krāsnī 15 minūtes.
  5. Gatavo krēmu - lielā bļodā sakuļ krēmsieru ar cukuru, pievienojot pa vienai olas - sakuļ.
  6. Pievieno vanilīnu, samaisa viendabīgā masā, bet nepārkuļ.
  7. Krēmsiera masu pārlej mīklai.
  8. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar kanēli un cukuru.
  9. Ābolus pārkaisa krēmsiera masai.
  10. Bļodā samaisa miltus, auzu pārslas, brūno cukuru, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, samaisa drupačās.
  11. Drupačas pārkaisa āboliem.
  12. Cep 30 minūtes, bet 5 minūtes pirms cepšanās beigām, krāsns temperatūru samazina līdz 150 grādiem.
  13. Gatavu kūku sagriež gabalos un pārlej ar šķidro karameli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes