Sastāvdaļas
Mīklai:
- 140 g miltu
- 100 g brūnā cukura
- 230 g sviesta (istabas temperatūrā)
Pildījumam:
- 500 g krēmsiera
- 100 g cukura
- 1 tējkarote vanilīna
- 2 olas
- 2 āboli
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 60 g auzu pārslu
- 100 g brūnā cukura
- 115 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 140 g miltu
- 180 ml šķidrās karameles
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 175°C temperatūrā.
- Gatavo mīklu - miltus samaisa ar brūno cukuru, sviestu samīca ar dakšiņu un samaisa ar miltu maisījumu, izveidojot drupačas.
- Mīklu liek veidnē, tad izrullē pa visu veidni un izlīdzina.
- Cep krāsnī 15 minūtes.
- Gatavo krēmu - lielā bļodā sakuļ krēmsieru ar cukuru, pievienojot pa vienai olas - sakuļ.
- Pievieno vanilīnu, samaisa viendabīgā masā, bet nepārkuļ.
- Krēmsiera masu pārlej mīklai.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar kanēli un cukuru.
- Ābolus pārkaisa krēmsiera masai.
- Bļodā samaisa miltus, auzu pārslas, brūno cukuru, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, samaisa drupačās.
- Drupačas pārkaisa āboliem.
- Cep 30 minūtes, bet 5 minūtes pirms cepšanās beigām, krāsns temperatūru samazina līdz 150 grādiem.
- Gatavu kūku sagriež gabalos un pārlej ar šķidro karameli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!