Sezama bulciņas „Ačma”

Sezama bulciņas „Ačma” Foto: Sezama bulciņas „Ačma”

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes silta piena
  • 10-30 g sausā rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 glāze augu eļļas
  • 5 glāzes miltu
  • 100-150 g mīksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums pārziešanai
  • sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Pusi miltu, raugu, cukuru, sāli un siltu pienu samaisa, noliek siltā vietā, lai rūgst.
  2. Kad virsma atgādina mazu vulkānu, iemaisa atlikušos miltus un glāzi augu eļļas, samaisa mīklu un noliek siltā vietā, lai rūgst.
  3. Mīkla rūgst vismaz 30-40 minūtes - tad tā palielināsies 2 reizes.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to aptuveni 20 gabaliņos.
  5. Sviestu izkausē, mīklu izrullē, noziež ar izkausēto sviestu un, ja vēlas, pievieno rozīnes, drupinātus riekstus, žāvētus augļus, utt.
  6. Ja vēlas, pārkaisa ar vaniļas vai brūno cukuru.
  7. Mīklu sarullē caurulītē, turot abus mīklas galus, pagriež tos uz dažādām pusēm.
  8. Izveido gliemezīti, liek veidnē, atstāj uz 20 minūtēm.
  9. Tad bulciņas noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes