Septiņas salātu receptes svētku galdam

Septiņas salātu receptes svētku galdam Foto: Septiņas salātu receptes svētku galdam
1. Salāti „Pelīte” - Jaunajam 2020. gadam
 
Sastāvdaļas:
 ● 2 kalmāri
 ● 5 olas
 ● 100 g siera
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● 3 ēdamkarotes majonēzes
 ● pētersīļi
 ● desa un olīvas rotāšanai
 
Pagatavošana:
  1. Kalmārus izvāra (var izmantot arī kūpinātus kalmārus).
  2. Izvārītos kalmārus sagriež sīkos gabaliņos. 
  3. Olas cieti izvāra, olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  4. 3 olu baltumus sarīvē, noliek malā, tie būs paredzēti rotāšanai.
  5. Atlikušos olu baltumus sagriež gabaliņos. 
  6. Sieru rupji sarīvē. 
  7. Ķiploku daiviņas saspiež ķiploku spiedē.
  8. Pētersīļus sakapā. 
  9. Visas salātu sastāvdaļas samaisa, pievieno majonēzi, pieber sāli pēc garšas.
  10. Salātus liek traukā, pelītes formā, apkaisa ar rīvētiem olu baltumiem, rotā ar desu un olīvām. 
 
2. Šķiņķa salāti ar grauzdiņiem un zaļajiem zirnīšiem
 
Sastāvdaļas:
 ● 1 iepakojums gatavu grauzdiņu
 ● 1/2 bundža konservētu zaļo zirnīšu
 ● 200 g šķiņķa 
 ● 3-4 marinētu gurķu
 ● 3 cieti vārītas olas
 ● dilles
 ● majonēze
 
Pagatavošana:
  1. Grauzdiņus samaisa ar 1 ēdamkaroti majonēzes, sauju grauzdiņu atstāj rotāšanai.
  2. Lēzenā šķīvī liek noņemamās kūkas formas maliņas, liek tur grauzdiņu maisījumu, virsū zaļos zirnīšus, uzklāj majonēzi.
  3. Tad sagriezts šķiņķis, uzklāj majonēzi.
  4. Sagriezti marinētie gurķi, rupji rīvētas olas, kas samaisītas ar majonēzi.
  5. Salātus pārkaisa ar zaļumiem, rotā ar grauzdiņiem, liek ledusskapī ievilkties 2 stundas.
  6. Pirms pasniegšanas, noņem kūkas formas maliņas.
 
3. Vārītas liellopu gaļas salāti
 
Sastāvdaļas:
  ● 200 g vārītas liellopu gaļas
  ● 100 g vārītu kartupeļu
  ● 200 g konservētu gurķu
  ● 4 cieti vārītas olas
  ● 150 g konservētu zaļo zirnīšu
  ● 3/4 glāzes majonēzes
  ● 1/2 glāzes krējuma
  ● sāls
  ● pipari
  ● sinepes
  ● zaļumi
 
Pagatavošana:
  1. Gaļu, kartupeļus, nomizotus gurķus un olas sagriež strēmelītēs. Daļu olu var atstāt rotāšanai.
  2. Majonēzi ar krējumu samaisa, pēc garšas pieliek sāli, piparus un sinepes.
  3. Mērcei jābūt asai, jo pēc gurķu, gaļas, zirnīšu, olu un kartupeļu pielikšanas tā kļūst maigāka.
  4. Salātus liek traukā, rotā ar gurķiem, olām un zaļumiem.
 
4. Liellopu gaļas salāti ar tomātiem, marinētiem gurķiem un sieru
 
Sastāvdaļas:
● 500 g liellopu gaļas
● 3-4 tomāti
● 2-3 marinēti gurķi
● 3-4 kartupeļi
● 150 g siera
● majonēze
● pētersīļu saišķītis
● sāls, pipari
 
Pagatavošana:
  1. Liellopu gaļu vāra sālsūdenī 1,5-2 stundas, lai tā būtu mīksta.
  2. Kartupeļus vāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu.
  3. Visu sagriež gabaliņos, liek kārtās:
  4. liellopu gaļa, kartupeļi, sāls, pipari, majonēze, gurķi, siers, majonēze, tomāti, sāls, pipari, majonēze, siers, sakapāti pētersīļi.
 
5. Sēņu un siera salāti
 
Sastāvdaļas:
 ● 200 g vārītu sēņu (1 glāze)
 ● 100 g siera
 ● 50 g desas
 ● 1 sīpols
 ● 3/4 skābā krējuma vai majonēzes
 ● 1 tējkarote tomātu biezeņa
 ● dilles
 ● sāls pēc garšas
 
Pagatavošana:
  1. Vārītas sēnes, desu, sīpolu sagriež salmiņos.
  2. Sieru sarīvē uz rupjās sakņu rīves.
  3. Skābam krējumam vai majonēzei pievieno tomātu biezeni, sāli, dilles un sajauc ar sagatavotajiem produktiem.
  4. Rotā ar dillē, sieru, desu.
 
6. Olu salāti ar citrona sulu un garšvielām
 
Sastāvdaļas:
 ● 1 ēdamkarote sinepju
 ● 2 ēdamkarotes citrona sulas
 ● 1/3 glāzes majonēzes
 ● 1,5 tējkarotes rozmarīna, bazilika, timiāna
 ● sāls, pipari pēc garšas
 ● 8 olas
 
Pagatavošana:
  1. Olas cieti izvāra un noņem čaumalu.
  2. Gatavo mērci pārliešanai - majonēzi samaisa ar sinepēm, citrona sulu, sāli, pipariem.
  3. Mērcei piemaisa klāt garšvielas.
  4. Olas sagriež un pārlej ar mērci, kārtīgi samaisa.
 
7. Pupiņas krējuma mērcē
 
Sastāvdaļas:
 ● 2 glāzes pupiņu
 ● 1 glāze skābā krējuma vai biešu un mārrutku mērces
 ● zaļumi
 
Pagatavošana:
  1. Novārītas pupiņas pirms pasniegšanas sajauc ar skābā krējuma vai biešu un mārrutku mērci.
  2. Pārkaisa ar zaļumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes