Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 200 g burkānu
- 600 g kartupeļu
- 500 g maltas aitas gaļas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarote miltu
- 2 ēdamkarotes Vusteras mērces
- 25 g sviesta
- 150 ml saldā krējuma (10% tauku)
- 1/2 tējkarotes maltu, kaltētu zaļumu
- 250 ml tomātu sulas
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un vāra sālsūdenī.
- Vārītos kartupeļus samīca biezenī, pievieno saldo krējumu un sviestu - samaisa.
- Sīpolu sīki sakapā.
- Burkānus nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolus un burkānus liek pannā, sakarsētā augu eļļā, cep, kamēr sīpoli ir mīksti.
- Dārzeņiem uz pannas pievieno aitas gaļu, samaisa un cep, pastāvīgi maisot ar koka karoti,kamēr gaļa kļūst sarkanīga, pievieno miltus.
- Turpina cept 5 minūtes, pielej tomātu sulu, Vusteras mērci, zaļumus, sāli un piparus.
- Visu uzvāra, samazina uguni un sautē 10-15 minūtes.
- Gaļu ar dārzeņiem liek ietaukotā veidnē.
- Kartupeļu biezeni uzklāj gaļai un dārzeņiem, sadursta ar dakšiņu.
- Kartupeļu biezeni var uzklāt ar kulinārijas maisiņu vai parasto maisiņu.
- Krāsni uzkarsē līdz 190 °C temperatūrai.
- Cep 25-30 minūtes.
- Pīrāgu atdzesē un griež porciju gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!