Sastāvdaļas
- vistas krūtiņa
- 2,5-3 l ūdens
- 250 g šampinjonu
- 1/2 glāzes griķu
- 1 sīpols
- 1 neliels burkāns
- puravs
- 1 lauru lapa
- pētersīļi pēc garšas
- sāls pēc garšas
Klimpām:
- 2-3 nelieli kartupeļi
- 1 ola
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Vistas krūtiņu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli, vāra, kamēr gatavs.
- Griķus viegli apcep sausā pannā.
- Sēnes sagriež gabalos, cep pannā, augu eļļā, kamēr iztvaiko šķidrums.
- Pievieno sarīvētu burkānu, sakapātu sīpolu, sagrieztu puravu, visu kopā apcep.
- Kartupeļus izvāra, samīca, pievieno olu, samaisa, pievieno sāli, miltus, samaisa.
- Jāsanāk biezai mīklai, kuru var paņemt ar karoti.
- Vistas gaļai pievieno griķus, lauru lapu.
- Ar tējkaroti buljonā liek nelielus mīklas gabaliņus, samaisa.
- Tiklīdz klimpas uzpeld, pievieno apceptas sēnes ar dārzeņiem, samaisa, uzvāra, turpina vārīt 3-4 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!