Sēņu un rīsu sacepums ar sieru

Sēņu un rīsu sacepums ar sieru Foto: Sēņu un rīsu sacepums ar sieru

Sastāvdaļas

  • 500 g dažādu sēņu
  • 2 sīki sakapātas ķiploku daiviņas
  • 1 sīki sakapāts sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 250 g nomizotu, rupji sakapātu plūmju tomātu
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
  • 450 g rīsu
  • 2 sakultas olas
  • 120 g sarīvēta Pekorino siera
  • 120 g rīvmaizes
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Ietauko cepamo veidni.
  3. Notīra sēnes un sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Pannā sakarsē divas ēdamkarotes eļļas un apcep ķiplokus un sīpolus.
  5. Pievieno sēnes, tomātus un pētersīļus.
  6. Rīsus vāra sālsūdenī 12 - 15 minūtes.
  7. Nokāš un pārliek bļodā, iemaisa olas un 1/2 siera daudzuma.
  8. Vienu pusi rīsu maisījuma liek sagatavotajā veidnē, pārlej ar pusi sēņu mērces.
  9. Pārklāj ar atlikušajiem rīsiem, pārlej atlikušo mērci.
  10. Pārkaisa ar rīvmaizi un atlikušo sieru.
  11. Pārkaisa ar pipariem un apslaka ar atlikušo eļļu.
  12. Cep 15 - 20 minūtes, līdz virsma ir zeltaina, pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes