Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 olu baltumi
- 1 tējkarote olīveļļas
- 2 ēdamkarotes sakapāta sīpola
- 1/2 tases sakapātu puravu
- 1 gabaliņos sagriezts tomāts
- 2 tējkarotes sakapātu šalotes sīpolu
- 1 tējkarote malta ķiploka
- 1/4 tases sagrieztu šampinjonu
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- šķipsniņa maltas paprikas
Pagatavošana
- Virs mērenas uguns uzsilda pannā eļļu.
- Pievieno sīpolus, puravus, šalotes sīpolus, ķiplokus un sēnes, tomātu, sautē 5 minūtes.
- Noņem dārzeņus no pannas.
- Nelielā bļodā sakuļ olas, olu baltumus, maltu papriku un piparus.
- Uzlej masu uz pannas, samazina temperatūru, cep trīs minūtes.
- Pievieno dārzeņus un cep vēl 3 - 5 minūtes, līdz olas ir gandrīz pilnībā sarecējušas, tad pārloka omleti uz pusēm un turpina cept, līdz omlete ir gatava.
Puravi pārstāv sīpoldzimtas dārzeņus, pie kuriem pieder arī ķiploki un sīpoli. Pētījumi liecina, ka tie samazina dažāda veida gremošanas vēža risku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!