Sastāvdaļas
- 1 kg svaigu kāpostu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 0,5 glāzes ūdens
- 1 ābols
- 0,5 glāzes tomātu sulas
- 1 skābs gurķis
- naža gals melno piparu
- 2 lauru lapas
- 300 g sēņu
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- zaļumi
- citrons
Pagatavošana
- Svaigus kāpostus sagriež, saliek sautējumā traukā, pievieno sviestu, ūdeni, skābus ābolus, sautē 45 minūtes, pievieno tomātu sulu, skābus, šķēlēs sagrieztus gurķus, piparus, lauru lapas.
- Sēnes notīra, nomazgā, 15 minūtes novāra, noskalo, sagriež šķēlēs, apcep eļļā, pievieno sīki sagrieztus apceptus sīpolus.
- Pannā liek pusi no kāpostu masas, tad sēnes, tad atlikušos kāpostus, pārkaisa ar rīvmaizi, uzlej kausētu sviestu, liek cepeškrāsnī uz 5 - 10 minūtēm. Gatavus dekorē ar citronu šķēlītēm, zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!