Sastāvdaļas
- 1 kg vārītu sēņu
- 500 g kāpostu
- 500 g tomātu
- 500 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 150 g saulespuķu eļļas
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
- lauru lapa, melnie un smaržīgie pipari
Pagatavošana
- Lielākās sēnes sagriež gabalos.
- Dārzeņus nomazgā, sagriež salmiņos.
- Sīpolus un burkānus apcep nelielā augu eļļas daudzumā.
- Pievieno kāpostus, tomātus, atlikušo augu eļļu, pieber sāli pēc garšas.
- Sautē uz lēnas uguns 20-25 minūtes.
- Pievieno sēnes un sautē 25-30 minūtes.
- 5 minūtes pirms sautēšanas beigām pievieno lauru lapu, piparus, etiķi, kārtīgi samaisa, turpina sautēt 5 minūtes.
- Gatavu soļanku liek sausās, sterilizētās burkās un aizvāko.
- Burkas apgriež otrādi, ietin drānā un atstāj, lai tās pilnībā atdziest.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!