Sastāvdaļas
- 1 kg balto sēņu
- diļļu kāti
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 10 melno piparu graudiņu
- 10 upeņu lapas
Pagatavošana
- Sēnes kārtīgi nomazgā, lielākās sagriež gabalos.
- Dilles nomazgā, ķiplokus sasmalcina.
- Uzvāra sālsūdeni un liek tajā sēnes, vāra 5 minūtes.
- Sterilizētā burkā liek sāli, pāris piparu graudiņu, 1 diļļu kātu, upenes lapu.
- Virsū liek vienu sēņu kārtu.
- Sēnes liek kārtās, pārkaisot ar sāli un garšvielām.
- Sēnes sablietē, virsū uzlej sālsūdeni, kurā sēnes vārījās.
- Burku aizvāko, vislabāk ar sterilizētu plastmasas vāciņu, atdzesē un liek ledusskapī.
- Sēnes būs gatavas pēc 1-1,5 mēnešiem.
- Sēnes turpmāk jāuzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!