Sēņu sālīšana - aukstā veidā

Sēņu sālīšana - aukstā veidā Foto: Sēņu sālīšana - aukstā veidā

Sastāvdaļas

  • sēnes (rudmieses, bekas, vilnīši)
  • 100 g sāls
  • 10-12 jāņogu lapu
  • 5-6 ķiršu lapas
  • 2 mārrutku lapas
  • diļļu kāti
  • 2-3 lauru lapas
  • melno piparu graudiņi
  • ķiploki pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēnes kārtīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5-6 stundām.
  2. Koka vai keramiskā traukā iekaisa sāls kārtu, liek pusi lapu - jāņogu, ķiršu, mārrutku un vienu diļļu kātu.
  3. Kārtām liek sēnes, katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem, ķiplokiem un lauru lapām.
  4. Virsū liek atlikušās lapas, uzklāj tīru drānu, liek virsū koka dēli vai trauku, liek virsū slogu(piem. akmeni).
  5. Pēc 2 dienām sēnes sablietēsies un izdalīs sulu. 
  6. Ja sēnes ir izdalījušas maz sulas, nepieciešams smagāks slogs.
  7. Drānu nepieciešams ik pa brīdim izskalot.
  8. Sēnes būs gatavas pēc 30-40 dienām.
  9. Pēc 30-40 dienām sēnes pārliek aukstā vietā, uzglabāšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes